Profesionalna usluga i nega u domu za stara lica

Higijena i nega u domu

Zdravstvena zaštita, higijena i nega su na prvom mestu, a obezbeđuju ih medicinske sestre, tehničari i bolničari.

Posebna pažnja posvećena je nezi i higijeni, kako korisnika tako i kompletnog doma. Dom pruža vrhunske usluge nege nepokretnih i dementnih korisnika, a članovi stručnog osoblja izlaze u susret korisnicima 24 časa dnevno. Celokupna lična higijena se podrazumeva (kupanje, šišanje, presvlačenje). Stanari u domu se osećaju sigurno, bezbedno i kao kod svoje kuće.

Ljubazno i stručno

Osoblje koje brine.

Osnov poslovanja doma stoji na temeljima profesionalne usluge koje pruža izuzetno ljubazno osoblje, spremno da izađe u susret blagovremeno svim korisnicima u bilo koje doba dana ili noći.

Uvek čisto i negovano

Higijena i nega.

Posebnu pažnju pridajemo higijeni i čistoći, kako doma tako i njenih korisnika. Ne koristimo agresivne hemijske preparate kako ne bi narušili osetljivost korisnika doma. Topla voda je obezbeđena 24 sata dnevno, kao i pomoć korisnicima tokom održavanja lične higijene.

Medicinske usluge

Pored negovateljica, za sve stručne medicinske usluge, korisnicima su na raspolaganju medicinske sestre i lekar opšte prakse.

Propisane terapije

Lekar i medicinske sestre stoje na usluzi tokom održavanja i davanja terapija propisanih od strane lekara, redovnih pregleda, kontrole pritiska, temperature i pulsa.

Analiza krvi

Merenje šećera u krvi, analiza i laboratorijske dijagnostike. Održavanje i regulisanje krvnog pritiska.

Infuzija i intravenska terapija

Davanje insulina, infuzija i svih ostalih terapija propisanih od strane nadležnog lekara. Davanje intravenske intramuskularne supkutane terapije. Prevencija i obrada rana.

Gotova jela

Jela koja se služe u domu, uvek su sveže pripremljena sa brižljivo biranim namirnicama pod strogom kontrolom kvaliteta.

Zdravi obroci

Obroke formiraju nutricionisti koji pre svega brinu o zdravlju korisnika doma. Držimo se zdravih i svežih sastojaka koji neće narušiti opšte stanje i zdravlje stanara. Uključena su 3 obroka i 2 užine dnevno.

Obedovanje u krevetu

Korisnicima je obezbeđeno posluživanje jela u krevetu radi olakšanog konzumiranja. Pored standardnih jela, mogu konzumirati i tople napitke, čajeve i sokove ukoliko postoje zdravstveni uslovi za to.

Ishrana

Vodimo posebnu brigu o ishrani korisnika što držimo za osnov samog zdravlja i opšteg stanja svih korisnika doma.

Higijena i nega

Higijena doma se održava na svakodnevnom nivou. Ne koristimo agresivne hemijske sastojke koji narušavaju zdravlje i štete disajnim organima stanara.

Celokupna higijena korisnika

Namenske negovateljice brinu o celokupnoj higijeni korisnika. Od šišanja i brijanja do pomoći pri svakodnevnom održavanju lične higijene.

Usluge pranja i peglanja

Usluge pranja i peglanja veša, ličnih stvari korisnika kao i svakodnevno menjanje posteljina, peškira i održavanje čistoće.

Higijena prostorija

Higijena i urednost svih prostorija se održava na svakodnevnom nivou. Držimo do principa da su čiste prostorije preduslov za održanje opšteg zdravlja korisnika i prevencije narušavanja dobrog stanja svakog organizma.